ik heb dit recept van mijn schoonmoeder uit novi pazar.
Je kunt het evt. ook met bananenslagroom besmeren, lekker en eenvoudig.
Recept
« Terug naar recepten
Revanija
PT60M
Revanija
Een heerlijk revanija recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rita
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Revanija te bereiden
Meng alle ingrediënten, behalve de reep chocolade en melk en cacao door elkaar, neem van het mengsel 1/4 deel en meng hierin de cacao. Doe het eerste mengsel in het bakblik die is ingevet en doe het cacaomengsel erdoor met een vork zodat je een patroon krijgt, bak de revanija in een voorverwarmde oven eerst op 200°C en als het een beetje bruin begint te worden op 150°C afbakken, kook ondertussen de melk met de reep chocola en evt kokos en besmeer hier de revanija mee, als het is afgekoeld in blokjes snijden.
fatima zegt: