Geef er gestoomde witte rijst bij met een groente. (sperziebonen, kousenband, gewelde paksoi, etx.)
De opgekookte marinade dient dan als saus.
Recept
« Terug naar recepten
Ribeye UIT cq MET een Hong Kong Marinade Saus
PT35M
Ribeye UIT cq MET een Hong Kong Marinade Saus
Ribe eye steak is een stuk vlees uit de ribsectie van een rund (6de tot en met de 12 de rib).Komt het uit de ribsectie daarvoor (2de tot en met de 5de rib),dan noemen we het een chuck eye steak.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ribeye UIT cq MET een Hong Kong Marinade Saus te bereiden
1).Meng de ingrediënten voor de marinade goed met elkaar, zodat een homogene massa ontstaat.
2).Doe de marinade in een plastic zak die dicht geritst kan worden en doe de rib eyes daar bij. Schud de zak goed om en leg hem 90 minuten in de koelkast. (zo nu en dan even schudden en omdraaien).
3).Daarna halfuurtje op kamertemperatuur laten komen buiten de koelkast.
4).De grillpan ruim in olien met een kwast en op middelhoog vuur zetten.
5).De marinade in een pannetje doen en opkoken om later te gebruiken als saus.
6).De rib eyes gedurende 6 minuten in de grillpan laten en daarna omdraaien en weer 6 minuten in de grillpan laten. Dan zouden ze goed moeten zijn. Als U met een kernthermometer werkt :
--->55 graden Celsius rood / rosé
--->60 graden is medium done
--->65 graden is well done (vind ik zonde van mooi vlees)
2).Doe de marinade in een plastic zak die dicht geritst kan worden en doe de rib eyes daar bij. Schud de zak goed om en leg hem 90 minuten in de koelkast. (zo nu en dan even schudden en omdraaien).
3).Daarna halfuurtje op kamertemperatuur laten komen buiten de koelkast.
4).De grillpan ruim in olien met een kwast en op middelhoog vuur zetten.
5).De marinade in een pannetje doen en opkoken om later te gebruiken als saus.
6).De rib eyes gedurende 6 minuten in de grillpan laten en daarna omdraaien en weer 6 minuten in de grillpan laten. Dan zouden ze goed moeten zijn. Als U met een kernthermometer werkt :
--->55 graden Celsius rood / rosé
--->60 graden is medium done
--->65 graden is well done (vind ik zonde van mooi vlees)