Geef hier bij rijst of een of andere puree.
Als groente: rode kool, witte kool, sperziebonen, spruitjes, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Riblappen (Rund) Stoof
PT300M
Riblappen (Rund) Stoof
Een heerlijk riblappen (rund) stoof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Riblappen (Rund) Stoof te bereiden
1). Verhit de rijstolie en voeg de roomboter toe.
2). Bak de blokjes vlees bruin aan alle zijden en haal het vlees eruit.
3). Fruit de uien aan tot ze glazig zien en voeg dan de knoflook toe.
4). Dan de port er bij, de bouillon, de kruiden, azijn, stroop, laurier blaadjes en de boterham of plakken koek. Breng dit aan de kook en doe het vlees er weer bij.
5). Laat dit 4 uur op een zacht vuurtje door en door gaar stoven.
6). Laat de vloeistof inkoken tot die een beetje lobbig wordt.
2). Bak de blokjes vlees bruin aan alle zijden en haal het vlees eruit.
3). Fruit de uien aan tot ze glazig zien en voeg dan de knoflook toe.
4). Dan de port er bij, de bouillon, de kruiden, azijn, stroop, laurier blaadjes en de boterham of plakken koek. Breng dit aan de kook en doe het vlees er weer bij.
5). Laat dit 4 uur op een zacht vuurtje door en door gaar stoven.
6). Laat de vloeistof inkoken tot die een beetje lobbig wordt.
Miro Valk zegt: