KookJij

Riblappen (Rund) Stoof

Een heerlijk riblappen (rund) stoof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Riblappen (Rund) Stoof te bereiden

1). Verhit de rijstolie en voeg de roomboter toe.
2). Bak de blokjes vlees bruin aan alle zijden en haal het vlees eruit.
3). Fruit de uien aan tot ze glazig zien en voeg dan de knoflook toe.
4). Dan de port er bij, de bouillon, de kruiden, azijn, stroop, laurier blaadjes en de boterham of plakken koek. Breng dit aan de kook en doe het vlees er weer bij.
5). Laat dit 4 uur op een zacht vuurtje door en door gaar stoven.
6). Laat de vloeistof inkoken tot die een beetje lobbig wordt.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hier bij rijst of een of andere puree.
Als groente: rode kool, witte kool, sperziebonen, spruitjes, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miro Valk

Miro Valk zegt:
Lijkt me een lekker gerecht! Vooral met plakken kruidkoek.
jiangyi

jiangyi zegt:
Misschien kan er ook nog wat jus over het vlees zelf voor de smaak.
een oppepper;):p
mia7

mia7 zegt:
Jan!!!:p:p:p:p Wat lekkerrrr :p:p:p:p:p:p:p:p:p
Liske

Liske zegt:
Ha ik zie hier herkomst Afrika staan, maar maak hem toch alweer dik 30 jaar op deze oerhollandse (volgens mij) manier! Ik bedoel dan met peperkoek, stroop en koekkruiden. Als de koekkruiden op zijn gebruik ik speculaas of zelfs een handvol kruidnoten die over zijn van Sinterklaas!