Recept
« Terug naar recepten
Ricotta met koffie en bramen
PT15M
Ricotta met koffie en bramen
Een heerlijk ricotta met koffie en bramen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricotta met koffie en bramen te bereiden
Een vers kopje koffie mengen met de helft van de koffielikeur. Hierin de lange vingers stuk voor stuk dopen en in de schaaltjes leggen. In het restje koffie de espressopoeder en de suiker oplossen en dit samen met de tweede helft van de koffielikeur door de ricotta mengen. De koffiericotta uitscheppen over de 4 schaaltjes. Een paar bramen fijn wrijven in een schaaltje en een theelepeltje ervan in het midden van de schaaltjes scheppen. Met de overgebleven bramen de nagerechtjes versieren. In de koelkast laten opstijven (minimaal half uurtje). Eventueel nog wat slagroom eroverheen.
poortjam zegt:
heb er gisteren punten mee gescoord bij mijn gasten.