Recept
« Terug naar recepten
Ricottastrudels en mango
PT90M
Ricottastrudels en mango
Een heerlijk ricottastrudels en mango recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricottastrudels en mango te bereiden
Deeg ontdooien.
Oven voorverwarmen op 220 °C. Mango schillen en in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Ricotta mengen met mango, rasp, helft van amandel en 3 eetlepels honing. (In magnetron) boter smelten. Een vel fillodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met gesmolten boter bestrijken. Tweede vel erop leggen en weer dun met boter bestrijken. Zo nog 3 vellen erop stapelen. Van helft van ricottamengsel in midden van fillodeeg een rol vormen. Deeg over vulling vouwen, naden aandrukken en met wat water dichtplakken. Rol op vouwnaad op bakplaat leggen. Met mes aan bovenkant enkele schuine inkepingen maken. Op zelfde wijze nog een strudel bereiden. Bovenkant van strudels met boter bestrijken en rest van amandelschaafsel erover strooien. Strudels in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar laten worden. Kort voor einde van baktijd in pan rest van honing met sinaasappelsap zachtjes verhitten. Strudels uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Serveren met warme honingsiroop en eventueel vanilleroomijs.
Oven voorverwarmen op 220 °C. Mango schillen en in blokjes snijden. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. Ricotta mengen met mango, rasp, helft van amandel en 3 eetlepels honing. (In magnetron) boter smelten. Een vel fillodeeg op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun met gesmolten boter bestrijken. Tweede vel erop leggen en weer dun met boter bestrijken. Zo nog 3 vellen erop stapelen. Van helft van ricottamengsel in midden van fillodeeg een rol vormen. Deeg over vulling vouwen, naden aandrukken en met wat water dichtplakken. Rol op vouwnaad op bakplaat leggen. Met mes aan bovenkant enkele schuine inkepingen maken. Op zelfde wijze nog een strudel bereiden. Bovenkant van strudels met boter bestrijken en rest van amandelschaafsel erover strooien. Strudels in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar laten worden. Kort voor einde van baktijd in pan rest van honing met sinaasappelsap zachtjes verhitten. Strudels uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker. Serveren met warme honingsiroop en eventueel vanilleroomijs.