Recept
« Terug naar recepten
Ricottataartjes
PT50M
Ricottataartjes
Een heerlijk ricottataartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ricottataartjes te bereiden
1. Steek rondjes van ongeveer 9 cm doorsnee uit het deeg en bekleed er de bakjes van een licht beboterde muffinvorm mee. Laat het deeg 20 minuten rusten.
2. Meng de ricotta met het ei en de eidooiers, het citroensap, de suiker en vanille-essence. Schep de vulling in de deegbakjes en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C tot de vulling gerezen is en het deeg krokant is.
3. Haal de taartjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Serveer ze lauw.
2. Meng de ricotta met het ei en de eidooiers, het citroensap, de suiker en vanille-essence. Schep de vulling in de deegbakjes en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C tot de vulling gerezen is en het deeg krokant is.
3. Haal de taartjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Serveer ze lauw.
hubertina zegt:
Groet Hubertina.