Recept
« Terug naar recepten
Rijs dessert
PT30M
Rijs dessert
Een heerlijk rijs dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
allard dijkstra
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
maakt niet uit personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijs dessert te bereiden
Voorbereiding
Suikersiroop:
Voeg water en suiker samen en laat de suiker langzaam op het vuur oplossen in het water.
Kook de rijst met de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer van het vuur af de suiker en de vanillesuiker door de rijst en laat afgedekt de rijst afkoelen.
Snijd de geschilde appels voor de saus in blokjes. Breng de wijn met de kaneel, honing en de suiker stroop aan de kook en laat de appelblokjes een paar minuten pocheren tot ze net gaar maar nog wel heel zijn.
Roer er van het vuur af, desgewenst de gembersiroop door en laat de appelcompote afkoelen.
Suikersiroop:
Voeg water en suiker samen en laat de suiker langzaam op het vuur oplossen in het water.
Kook de rijst met de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer van het vuur af de suiker en de vanillesuiker door de rijst en laat afgedekt de rijst afkoelen.
Snijd de geschilde appels voor de saus in blokjes. Breng de wijn met de kaneel, honing en de suiker stroop aan de kook en laat de appelblokjes een paar minuten pocheren tot ze net gaar maar nog wel heel zijn.
Roer er van het vuur af, desgewenst de gembersiroop door en laat de appelcompote afkoelen.
menj zegt: