*Doe wat rijst in de voorverwarmde borden en leg een schepje van alle gerechtjes op de rijst en leg daarop een spiegeleitje.
Serveer met de gochujang- of Badjak-pasta
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Bibimbap
PT840M
RIJST Bibimbap
Een heerlijk rijst bibimbap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
840 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Bibimbap te bereiden
Maak alle aparte gerechtjes klaar en zet ze apart in kommen en houd ze warm.
*Kook de rijst gaar en zet warm weg
*Was de taugé goed schoon en zet hem op met een beetje water met 1 theelepel zout en laat 15 min.koken. Giet af en meng met 2 fijn gesnipperde knoflookjes en 10 cc. sesamolie .Zet apart
*Doe de spinazie in een beetje kokend water gedurende 1 minuut, giet af, spoel koud na, knijp uit en meng met 1 theeleple light soya sauce, 2 gesnipperde knoflookjes en 5 cc. sesamolie
*Zet de courgettestaafjes 10 minuten weg met wat zout er over gesprenkeld, knijp uit en stoof gaar in 1 eetlepel rijstolie en zet weg.
*Als er kosari is :2 koppen vol--->snijd in stukken van 5-7 cm, zet te koken in water met 1 theelepel suiker gedurende 30 minuten en laat 12 uur staan in het pannetje van het vuur af. Giet dan af en roer er 1 eetlepel sesamolie door. Zet apart
*Week de shiitakes, snijd ze kleiner, sauteer ze met 1 eetlepel rijstolie. Voeg toe 10 cc. light soya sauce en 1 theelepel suiker en sauteer nog eens 2 minuten met wat sesamolie. Zet apart weg.
*Maak een gochujang- of Badjak-pasta met de aangegeven ingredienten en zet apart.
*Sauteer de wortelstaafjes in 1-2 eetlepels rijstolie gaar en zet weg.
*Bereid het gehakt met de aangegeven ingrediënten en zet apart weg en houd het warm.
*Snijd het rib-eye stuk in dunne plakjes (leg het dan eerst een 30 minuten in de freezer om het makkelijke te kunnen snijden of laat uw slager dat doen).
--->Maak een homogene marinade van de ingrediënten in een keukenmachine en zet het vlees gedurende 12 weg in die marinade in de koelkast.
--->Zet de grillpan op het vuur, stook hem heet, kwast hem in met een beetje rijstolie en leg het vlees er in gedurende 45 sec elke zijde. Zet apart en warm weg.
*Bak de spiegeleieren.
*Kook de rijst gaar en zet warm weg
*Was de taugé goed schoon en zet hem op met een beetje water met 1 theelepel zout en laat 15 min.koken. Giet af en meng met 2 fijn gesnipperde knoflookjes en 10 cc. sesamolie .Zet apart
*Doe de spinazie in een beetje kokend water gedurende 1 minuut, giet af, spoel koud na, knijp uit en meng met 1 theeleple light soya sauce, 2 gesnipperde knoflookjes en 5 cc. sesamolie
*Zet de courgettestaafjes 10 minuten weg met wat zout er over gesprenkeld, knijp uit en stoof gaar in 1 eetlepel rijstolie en zet weg.
*Als er kosari is :2 koppen vol--->snijd in stukken van 5-7 cm, zet te koken in water met 1 theelepel suiker gedurende 30 minuten en laat 12 uur staan in het pannetje van het vuur af. Giet dan af en roer er 1 eetlepel sesamolie door. Zet apart
*Week de shiitakes, snijd ze kleiner, sauteer ze met 1 eetlepel rijstolie. Voeg toe 10 cc. light soya sauce en 1 theelepel suiker en sauteer nog eens 2 minuten met wat sesamolie. Zet apart weg.
*Maak een gochujang- of Badjak-pasta met de aangegeven ingredienten en zet apart.
*Sauteer de wortelstaafjes in 1-2 eetlepels rijstolie gaar en zet weg.
*Bereid het gehakt met de aangegeven ingrediënten en zet apart weg en houd het warm.
*Snijd het rib-eye stuk in dunne plakjes (leg het dan eerst een 30 minuten in de freezer om het makkelijke te kunnen snijden of laat uw slager dat doen).
--->Maak een homogene marinade van de ingrediënten in een keukenmachine en zet het vlees gedurende 12 weg in die marinade in de koelkast.
--->Zet de grillpan op het vuur, stook hem heet, kwast hem in met een beetje rijstolie en leg het vlees er in gedurende 45 sec elke zijde. Zet apart en warm weg.
*Bak de spiegeleieren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ja,sorry, het is soms een heel gedoe om rijst met een heleboel gerechtjes goed op schrift te stellen,vooral als er ingredienten zijn,die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn.
We blijven ons best doen.
Jan A:p
Dorry zegt:
Yvonne zegt: