Drink hierbij een "Walk on Fire " cocktail":
60 cc Tequila blanco
8 cc St.Germain
15 cc Aperol
15 cc limoensap 15 cc Rawit infused sir.simples*
Ijs + wedge limoen.
*1 kopje water + 1 kopje suiker tot suikerstroop koken
Hierin een gesneden rawit zonder zaadlijst doen gedurende 24 uur.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Charleston Red Rice
PT90M
RIJST : Charleston Red Rice
Dit is een recept uit de "Gullah-Keuken". De Gullah is een cultuur-stroming in de gebieden in Georgia en South Carolina -Lowcountry - Afkomstig van West Afrikaanse slaven, welke in de 18de eeuw in Charleston werden verhandeld. Veel tradities, gebruiken en dus ook de keuken zijn in het genoemde gebied terug te voeren tot Afrikaners uit Sierraa Leone en omgeving. In dat gebied in West Afrika werd veel rijst verbouwd en dat is dus nu nog zo in het gebied om Charleston.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Charleston Red Rice te bereiden
- Bak de blokje spek uit in de grote pan. Doe de spekjes in een apart kommetje voor later.
- In het vet van de uitgebakken spekjes de uien aanfruiten en vervolgens de knoflook en paprika.
- Voeg dan toe het tomatenconcentraat, de lombok, de suiker, het zout, de peper, de pimenton en het water. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten lekker sudderen.
- Voeg dan de rijst toe en breng weer aan de kook.
- Dan gaat er bij de uitgebakken spekjes en de Andouille worst of scherpe chorizo worst. Deksel er op en in de oven voor 40 - 45 minuten.
- Dan uit de oven de rijst met 2 vorken "loswerken".
- We geven hierbij een tomaten salsa en een komkommersalade.