Recept
« Terug naar recepten
RIJST Chinese
PT45M
RIJST Chinese
Een van de vele varieteiten uit Hong Kong
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Chinese te bereiden
1).Bak in een anti-aanbak pan een omelet van de 2 geklutse eieren en snijd deze in stripjes van ± 2 1/2 cm lang en 2 mm breed en zet dat even weg.
2).Zet een wok op met de olie en verhit deze.
3).Wok daarin snel (± 2 minuten) de blokjes kip, de reepjes kool, de geraspte wortel, de sjalotjes, de knoflook, de erwtjes en de garnaaltjes.
4).Voeg sojasaus toe en de chilisaus en roer snel door.
5).Onder flink roeren de rijst toevoegen en blijven omscheppen tot de rijst lekker warm is geworden.
6).Roer er snel de omelet reepjes door en schep op de voorverwarmde borden.
Versier met koriander en bosui en leg er een spiegeleitje boven op.
Geef er desnoods atjar bij en kroepoek (maar dat is niet zo erg Chinees).
2).Zet een wok op met de olie en verhit deze.
3).Wok daarin snel (± 2 minuten) de blokjes kip, de reepjes kool, de geraspte wortel, de sjalotjes, de knoflook, de erwtjes en de garnaaltjes.
4).Voeg sojasaus toe en de chilisaus en roer snel door.
5).Onder flink roeren de rijst toevoegen en blijven omscheppen tot de rijst lekker warm is geworden.
6).Roer er snel de omelet reepjes door en schep op de voorverwarmde borden.
Versier met koriander en bosui en leg er een spiegeleitje boven op.
Geef er desnoods atjar bij en kroepoek (maar dat is niet zo erg Chinees).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer er thee bij of een koud biertje. Als er beslist wijn bij wil drinken neem dan een droge Gewurztraminer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Elly zegt:
Elly zegt: