KookJij

RIJST Chinese

Een van de vele varieteiten uit Hong Kong
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Chinese te bereiden

1).Bak in een anti-aanbak pan een omelet van de 2 geklutse eieren en snijd deze in stripjes van ± 2 1/2 cm lang en 2 mm breed en zet dat even weg.
2).Zet een wok op met de olie en verhit deze.
3).Wok daarin snel (± 2 minuten) de blokjes kip, de reepjes kool, de geraspte wortel, de sjalotjes, de knoflook, de erwtjes en de garnaaltjes.
4).Voeg sojasaus toe en de chilisaus en roer snel door.
5).Onder flink roeren de rijst toevoegen en blijven omscheppen tot de rijst lekker warm is geworden.
6).Roer er snel de omelet reepjes door en schep op de voorverwarmde borden.
Versier met koriander en bosui en leg er een spiegeleitje boven op.
Geef er desnoods atjar bij en kroepoek (maar dat is niet zo erg Chinees).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Serveer er thee bij of een koud biertje. Als er beslist wijn bij wil drinken neem dan een droge Gewurztraminer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Elly

Elly zegt:
Hoi Gea, ik doe het ook meestal wel een beetje op gevoel, maar dan kijk ik wel, doe ik wel iets van een klein potje erwtjes, 1 winterpeen en een kleine krop paksoi of zo.
gea

gea zegt:
hoi elly, sorry ik kan je hierbij niet helpen, daar ik eigenlijk altijd op gevoel en soms smaak werk; het betere gokwerk zeg dus maar...
Elly

Elly zegt:
Goedenavond Gea, dan zou ik graag willen weten hoe je dat met het gewicht van de hoeveelheid eetlepels van de paksoi, erwtjes en winterpeen hebt gedaan, hoe heb je dat afgewogen?
gea

gea zegt:
Wat is dit een lekkere nasi! Ik had geen bosuitjes meer, maar heb toen heel fijn gesneden prei gebruikt. Bedankt voor het recept en een heel fijne jaarwisseling!
Elly

Elly zegt:
Lijkt me een heerlijk gerecht, ik ga het ook zeker een keer maken, alleen wordt het wel een beetje gokken naar het gewicht van de hoeveelheid eetlepels van de paksoi, erwtjes en winterpeen.