Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Kokosrijst
PT60M
RIJST : Kokosrijst
Kokos rijst wordt op vele manieren toebereid. Ik heb gekozen voor de variant welke de familie van mijn vrouw vroeger maakte.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Kokosrijst te bereiden
- Begin met de rijstolie te verhitten in de grote pan.
- Bak daarin de cashewnootjes goudblond.
- Doe de geraspte kokos er bij en bruineer die al omroerend ook.
- Dan water en kokosmelk toevoegen.
- Dan de rest van de ingredienten er bij.
- Nu de rijst toevoegen, even goed omroeren en het geheel aan de kook brengen.
- Vervolgens deksel op de pan zetten en het geheel in de ovenschuiven voor 20 minuten.
- Haal de pan uit de oven en werk de rijst los met behulp van 2 vorken.
- Leg een keukendoek over de pan en dan het deksel daar weer op. De overtollige waterdamp gaat in de theedoek zitten en na 10 minuten hebben we een mooie droge rijst.
- Garneer bv met gesnipperd korianderblad vlak voor het opdienen.
Jan A van der Hoeden zegt:
Wellicht is het je even ontgaan, maar onder "Benodigdheden" staat :
oven op 100 graden Celsius.
Jan A.