Recept
« Terug naar recepten
RIJST Marokkaans I
PT45M
RIJST Marokkaans I
Een heerlijk rijst marokkaans i recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Marokkaans I te bereiden
*Saffraan draadjes in een beetje heet water oplossen en in de pan (wajan) doen waarin de boter en olie al zijn verhit.Goed verroeren en hierbij de rijst doen,die goed moet worden opgebakt en homogeen gekleurd moet worden.
*Dan de nootjes er bij,goed doorroeren en vervolgens de gehakte rozijnen er bij.
*Tot slot de gehakte bladpeterselie er goed doorroeren.
De koriander bij het opdienen over de rijst strooien
*Dan de nootjes er bij,goed doorroeren en vervolgens de gehakte rozijnen er bij.
*Tot slot de gehakte bladpeterselie er goed doorroeren.
De koriander bij het opdienen over de rijst strooien
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Deze rijst past goed bij Noord-Afrikaanse gerechten