KookJij

RIJST met Chinese Worstjes en een Pittige Soja Saus

Een eenvoudig doch smakelijke hap die veel wordt genuttigd in Hong Kong. Het geheel is wel afhankelijk van de Chinese worstjes,die moeten echt zijn. *Lap Cheung =Chinees worstje van varkensvlees *Guan Cheung = Chinees worstje van varkensvlees met eendenlever
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
  3. > Hoofdgerechten - Rijst
  4. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Famalie in Hong Kong
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST met Chinese Worstjes en een Pittige Soja Saus te bereiden

  1. Spoel de rijst goed schoon. Doe 3 kopjes water in een pan en 2 kopjes geschoonde rijst.
  2. Prik een paar gaatjes in de worstjes en leg ze onder de rijst in de pan.
  3. Breng het water aan de kook en laat nog eens 10 minuten zachtjes door koken.
  4. Zet de pan met gesloten deksel dan nog eens 15 minuten in de oven, haal  hem er dan uit en laat buiten de oven uitstomen met het deksel er af.
  5. Haal de worstjes onder de rijst vandaan en snij de worst in schuine plakjes.
  6. De saus hebben we intussen gemaakt toen de rijst bezig was te koken, te ovenen en te stomen. Daartoe moesten we de olies verhitten in een anti-aanbakpan. Daarin de uitjes en knoflook aanfruiten tot ze beginnen te bruinen. Dan de rest van de ingredienten er door kloppen of roeren.
  7. Klaar om op te dienen : Verdeel de rijst over de bordjes (kommetjes) en leg daarop de plakjes Chinese worst. Daarover druppelen we dan de zoetige hete soja saus. Eenvoudiger kan haast niet. Geef daar bij een tomaten-komkommersalade en klaar is Jan A.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Maakt niet veel uit welke wijn je er bij drinkt.
Bier kan ook. Zelf prefereer ik jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst