KookJij

Rijst met Coquilles en Garnalen

Een heerlijk rijst met coquilles en garnalen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met Coquilles en Garnalen te bereiden

1).Zet de kippenbouillon op het vuur en breng aan de kook en doe er dan de uien, knoflook en rijst bij en laat 10 minuten op hoog vuur koken.
2).Doe de drooggedepte garnalen en de coquilles in een kom en strooi de kruiden met peper en evt. zout er over heen en roer goed door, opdat alles bedekt raakt met het kruidenmengsel.
3).Zet op een laag vuurtje (desnoods op een plaatje) en doe de zeevruchten er bij. Roer even door en laat 10 minuten koken.
4).Roer vervolgens de lomboks en de peterselie er door en laat nog even uit dampen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Direct uitserveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Duidelijk nu, Jan. Dank je!
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Anna, Je hebt niet helemaal goed gelezen : na handeling 1 komt handeling 2 en dan 3. Maar ik zal 2 en 3 in de goede volgorde zetten, dan klopt het helemaal.
Anna

Anna zegt:
Ik begrijp het niet helemaal, Jan. Je doet de zeevruchten bij de kokende rijst en dan doe je de drooggedepte garnalen en de coquilles in een kom. Of lees ik het nu verkeerd? ;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.