Recept
« Terug naar recepten
Rijst met doperwten
PT30M
Rijst met doperwten
Een heerlijk rijst met doperwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Pelle
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
HCK
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met doperwten te bereiden
Snijd de ham in dobbelsteentjes. Snipper de ui en fruit deze samen met de ham even in 2 eetlepels boter.
Giet de helft van de bouillon erbij, breng die aan de kook en voeg alle rijst toe. Laat alles op een laag vuurtje koken. De rijst moet een beetje vochtig blijven, dus voeg om de paar minuten wat bouillon toe.
Zodra de rijst gaar is, voegt u de dopertwen en de rest van de boter aan het gerecht toe.
Laat beide op temperatuur komen, roer alles goed door en bestrooi het gerecht voordat u hebt opgediend met wat Parmezaanse kaas (dit is optioneel, het recept smaakt ook gewoon lekker zonder).
Giet de helft van de bouillon erbij, breng die aan de kook en voeg alle rijst toe. Laat alles op een laag vuurtje koken. De rijst moet een beetje vochtig blijven, dus voeg om de paar minuten wat bouillon toe.
Zodra de rijst gaar is, voegt u de dopertwen en de rest van de boter aan het gerecht toe.
Laat beide op temperatuur komen, roer alles goed door en bestrooi het gerecht voordat u hebt opgediend met wat Parmezaanse kaas (dit is optioneel, het recept smaakt ook gewoon lekker zonder).
Mijn kookverhaal (Bart Pelle)
In de Italiaanse keuken wordt dit 'Risi e bisi' genoemd.
ed den hartog zegt: