Recept
« Terug naar recepten
Rijst met kersen
PT30M
Rijst met kersen
Een heerlijk rijst met kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
rijst om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met kersen te bereiden
Verwarm de oven voor op 150 graden. Kook de rijst in de melk gaar. Roer de kaneel door de warme rijst. Klop de eiwitten heel stijf met een mixer. Houd 2 eetlepels poedersuiker achter. Zeef de rest van de poedersuiker en klop dit deel voor deel door de eiwitten tot de massa gaat glanzen en pieken vormt. Verdeel de vlaaivulling over de bodem van een ovenschaal. Verdeel de warme rijst erover. Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de rijst en trek er met de bolle kant van een lepel pieken in. Bestrooi het eiwit met de achtergehouden poedersuiker. Zet de schotel in het midden van de oven. Bak het eiwitschuim in 20 minuten lichtbruin. Serveer direct.