Recept
« Terug naar recepten
RIJST met Kip-Curry Batawi
PT60M
RIJST met Kip-Curry Batawi
Hoewel kerrie hoofdzakelijk wordt gegeten in India en de landen er omheen is het in Indonesie zeker ook al eeuwen bekend.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST met Kip-Curry Batawi te bereiden
- Verhit de beide olien in de wadjan en fruit daarin aan de sjalot, knoflook, gemberwortel en kerireblaadjes tot de aroma's goed loskomen.
- Voeg de kip toe en schep even door.
- Voeg dan toe de ketumbar, kunyit, sereh, kerrie Madras, kruidnagelpoeder en schep dat goed door.
- Voeg toe de kippenbouillon + citroensap en stoof bijna gaar.
- Dan gaan er bij de stukjes aardaappel, de lombokringetjes, gula djawa. Blijf koken op een zacht pitje tot alles gaar is.
- Verwijder de kerrieblaadjes en de sereh stengel.
- Vlak voor het opdienen de blokjes tomaat door de massa mengen.
- Geef er witte rijst bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een koud pilsje, een niet al te droge witte wijn (bij voorkeur een Riesling), of een glas jasmijn thee.