KookJij

RIJST met Kip-Curry Batawi

Hoewel kerrie hoofdzakelijk wordt gegeten in India en de landen er omheen is het in Indonesie zeker ook al eeuwen bekend.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST met Kip-Curry Batawi te bereiden

  1. Verhit de beide olien in de wadjan en fruit daarin aan de sjalot, knoflook, gemberwortel en kerireblaadjes tot de aroma's goed loskomen.
  2. Voeg de kip toe en schep even door.
  3. Voeg dan toe de ketumbar, kunyit, sereh, kerrie Madras, kruidnagelpoeder en schep dat goed door.
  4. Voeg toe de kippenbouillon + citroensap en stoof bijna gaar.
  5. Dan gaan er bij de stukjes aardaappel, de lombokringetjes, gula djawa. Blijf koken op een zacht pitje tot alles gaar is.
  6. Verwijder de kerrieblaadjes en de sereh stengel.
  7. Vlak voor het opdienen de blokjes tomaat door de massa mengen.
  8. Geef er witte rijst bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een koud pilsje, een niet al te droge witte wijn (bij voorkeur een Riesling), of een glas jasmijn thee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst