Recept
« Terug naar recepten
Rijst met Paksoi, Kastagnechampignons, Gember en Garnalen
PT30M
Rijst met Paksoi, Kastagnechampignons, Gember en Garnalen
Lekker roerbakgerecht met pure smaken. Met zowel verse als gemalen gember. En met verse knoflook. De combinatie met paksoi maakt het rsultaat heerlijk fris, knapperig en met veel smaak
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Eetsnob
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijst met Paksoi, Kastagnechampignons, Gember en Garnalen te bereiden
- Zet de wok op hoog vuur en rooster daarin de gemberpoeder, de korianderpoeder en de kunyit poeder tot ze beginnen te roken en voeg dan op dat moment de 2 eetlepels rijstolie toe. Zet het vuur lager. Goed mengen.
- Dan de knoflook, ui, gemberrasp en paksoiwit 2 minuten roerbakken.
- Champignons toevoegen en nog eens 3 minuten roerbakken.
- Blus af met de sherry en laat dan 5 minuten doorkoken.
- Voeg dan toe de garnalen en het groen van de paksoi en laat nog eens 5 minuten op laag vuur gaar worden.
- Breng op smaak met zeezout, peper en limoensap en bind licht af met zetmeel of maizena. Serveer met rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn of ga door met de gebruikte sherry.