Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Nasi Udang
PT40M
RIJST : Nasi Udang
Een van de weinige gerechten, die ik ben tegengekomen, waarbij 2 soorten garnalen worden gebruikt: grote garnalen en kleine Hollandse garnalen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vis, schaal- en schelpdieren
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Nasi Udang te bereiden
- Verhit 1 eetlepel reuzel in de grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de grote garnalen, tot ze net gekleurd zijn (zeg maar 3 ä 4 minuten). Verwijder ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart op een bordje.
- Doe de resterende reuzel in de pan met de sesamolie en fruit daarin aan de uien, de knoflook, het wit van de lenteuitjes en de gember tot de uien zacht zijn geworden en voeg dan toe de knoflook en roer even door.
- Voeg dan toe de rijst en bak die tot ze gaat kleuren geduren een 2-3 minuten en druk de rijst dan naar een kant van de pan. Doe de geklopte eieren aan de schone kant en roer goed om en werk vervolgens door de aan de kant geschoven rijst en zorg er voor dat de eieren goed door de rijst wordt gewerkt.
- Dan gaan er bij de doperwten, de edamame bonen, de soja en de azijn. Als dat goed gehomogeniseerd is dan mogen de kleine garnalen er bij. Roer die rustig door de hete rijst tot ze gaan verkleuren en voeg dan toe de grote garnalen om verwarmd te worden.
- Na een paar minuutjes kan het groen van de lenteuien door de rijst worden geroerd.
- Dien op en verdeel de grote garnalen over de 4 borden en bestrooi met achter gehouden ringetjes van de lenteuien.
- Geef er sambal Badjak bij of Nam Prik Pao,wat krupuk en atjar
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij jasmijnthee of een koude niet al te droge witte wijn.