*Je kunt het zo eten.
*Je kunt het eten met alleen gefrituurde uitjes.
*Je kunt het eten met Nam Prik Pao en gefrituurde uitjes (dat vind ik zelf het lekkerst).
*Je kunt het eten bij allerlei Indonesische (kip)curries.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST Nasi Uduk Variatie
PT45M
RIJST Nasi Uduk Variatie
Nasi Uduk is rijst ,die met klappermelk is gekookt en meestal de volgende kruiden bevat : sereh,kaneel en kruidnagel.De kokosmelk en de sereh zijn een must.Net zoals Nasi Kuning wordt het eigenlijk alleen maar geserveerd bij feestelijke gelegenheden.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST Nasi Uduk Variatie te bereiden
1).Was de rijst in een grote pan, totdat het spoelwater slechts nog iets troebel is.
2).Doe bij de rijst het water, de kokosmelk, de sereh, zout, kunyit, gember, limoen,de blaadjes en breng dit snel aan de kook. BLIJF WEL ROEREN!.
3).Zodra de rijst kookt tot 20 tellen en nog harder roeren, dan het vuur zo laag mogelijk zetten.
4).DEKSEL OP DE PAN en het deksel er ophouden tot het er af mag.OOK NIET EVEN STIEKEM KIJKEN en de rijst 15 minuten laten sudderen.
5).De rijst van het vuur halen en nog eens 10 minuten laten doorgaren, maar HOUD HET DEKSEL ER OP
6.Nu het deksel er af halen,de rijst met een vork loswerken en blaadjes + sereh verwijderen. Klaar om op te dienen.
2).Doe bij de rijst het water, de kokosmelk, de sereh, zout, kunyit, gember, limoen,de blaadjes en breng dit snel aan de kook. BLIJF WEL ROEREN!.
3).Zodra de rijst kookt tot 20 tellen en nog harder roeren, dan het vuur zo laag mogelijk zetten.
4).DEKSEL OP DE PAN en het deksel er ophouden tot het er af mag.OOK NIET EVEN STIEKEM KIJKEN en de rijst 15 minuten laten sudderen.
5).De rijst van het vuur halen en nog eens 10 minuten laten doorgaren, maar HOUD HET DEKSEL ER OP
6.Nu het deksel er af halen,de rijst met een vork loswerken en blaadjes + sereh verwijderen. Klaar om op te dienen.