Recept
« Terug naar recepten
Rendang met rundvlees
PT180M
Rendang met rundvlees
Rendang met rundvlees zoals ze het in Indonesië maken. Laat het
rundvlees lekker sudderen totdat het bijna zijdezacht wordt. Door het
sudderen wordt de smaak van de rendang volledig opgenomen in het
vlees. De rendang combineert goed samen met de knapperige Oosterse sperziebonensalade. Selamat makan!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Fairtrade Original (aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang met rundvlees te bereiden
- Laat de olie goed heet worden in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Doe de ui, knoflook, rode peper en gember erbij en fruit deze glazig.
- Roer de laos, kurkuma, komijn en korianderpoeder erdoor en bak al roerend ongeveer een minuut mee. Giet de kokosmelk over het geheel en doe daar de citroengras en Salam blaadjes (laurier) bij. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Laat de rendang op het laagste pitje ongeveer 2,5 uur gaar stoven. Verwijder voor serveren de citroengras en laurierblaadjes. Wanneer de rendang wat droog wordt kun je een beetje water toevoegen.