Wat drinken we er bij?
Afhankelijk van de combi met deze rijst:
*Met vlees gerechten een volle jonge rode wijn.
Met kip en ander gevogelte witte wijn of rosé.
Met visachtige gerechten het best een stevige witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
RIJST : Spaanse Rijstschotel
PT105M
RIJST : Spaanse Rijstschotel
Dit is een rijstgerecht dat net zo goed Mexicaanse Rijstschotel genoemd mag worden. Als er al verschillen zijn, dan zit het in de gebruikte pepers (lomboks). Het past voortreffelijk bij alle Spaanse en Mexicaanse vlees-, kip- en visgerechten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe RIJST : Spaanse Rijstschotel te bereiden
- Rooster de tomaten in de oven.
- Verhit de olijfolie in de grote pan en fruit daarin aan de uien met de knoflook en de pepers en de rijst. Ga hiermee door tot de uien en pepers zacht zijn geworden en de rijst is aangefruit. Doe er dan de rest van de ingredienten bij (dus ook de geroosterde tomaten) en roer dat goed door tot een redelijk homogeen mengsel.
- Zo nu en dan roerend om aanbakken te voorkomen de rijst gaar koken (dat zal zo'n 20 -25 minuten in beslag nemen).
- Bestrooi dan de rijst met de geraspte cheddar en zet nog even 15 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
- Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en strooi ruim gesnipperd korianderblad over de rijst.