KookJij

RIJST Thai Rice I

Een heerlijk rijst thai rice i recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe RIJST Thai Rice I te bereiden

*Wok op vuur zonder olie tot heet en dan 1 eetlepel olie er in tot heet en daarin de geklutste eieren bakken tot gaar.Zet eieren even apart weg en veeg de wok uit met een dot keukenpapier
*Wok op vuur zonder olie tot bloedheet en dan 3 eetlepels olie erin tot bloedheet.Hierin de uien,lombok en knoflook even bakken tot glazig en dan het vlees erin met de hoisin,Nam Pla en 1 eetlepel limoensap.
*Nu de rijst er bij en heel goed opbakken,want de rijst moet heet worden.
*Dan gaat het ei er door en weer goed omroeren
*Nu gaan de lenteuitjes erdoor en de 2 -de eetlepel limoensap.
*Dan gaan de garnalen er door en weer goed omscheppen tot heet.
*Tot slot de basilicum blaadjes en opdienen maar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Geef er partjes limoen bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

serenity

serenity zegt:
sorry dat ik laat reageer, was even een paar dagen weg.
ik wilde je even bedanken voor het antwoord, kan ik nu aan de slag.
groetjes serenity
mdc

mdc zegt:
Danke Liske:p
Groetjes
Martine
liske

liske zegt:
Hoi vroege vogel! Lomboks zijn rode pepers en nam pla is een vissaus.
mdc

mdc zegt:
Hallo, :)

Vraagje: Wat is of zijn Lomboks en Nam Pla? :?
Recept lijkt me zeer lekker. Groetjes Martine:p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Serenity,Sorry,even een dipje gehad zeker.Er moet per kopje rijst 1/2 ei,dus hier 2 eieren.
Eet smakelijk.
Jan A:)
serenity

serenity zegt:
hoeveel eieren moeten erin?staat niet bij de ingredienten. voor de rest lijkt het me lekker.groetjes:D:D