Recept
« Terug naar recepten
Rijstkroketjes met tonijn en mozzarella
PT30M
Rijstkroketjes met tonijn en mozzarella
Een maaltijd op zich!
Bereiding
Hoe Rijstkroketjes met tonijn en mozzarella te bereiden
- Snijd de ui in plakjes en bak hem met de olijfolie goudbruin in een pan. Voeg 100 g tomatenpulp en de oregano toe. Voeg de rijst toe en laat het geheel marineren. Voeg geleidelijk aan de bouillon toe en roer regelmatig om tot een vrij droge risotto overblijft. Neem de risotto van het vuur en meng met een opgeklopt ei. Giet de risotto op een snijplank en laat het geheel afkoelen.
- Laat wat tonijn uitlekken en doe hem in een kom. Voeg de blokjes mozzarella en de resterende tomatenpulp toe.
- Leg een flinke lepel van het koude risottomengel in de palm van uw hand en voeg wat van de tonijn-mozzarellamix toe. Vorm daarna een balletje van het geheel met de vulling aan de binnenkant. Herhaal met de rest van de rijst. Klop het resterende ei op met een snuifje zout.
- Bedek de rijstkroketjes met bloem, draai ze door het opgeklopte ei en werk af met broodkruim of paneermeel. Frituur de rijstkroketjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Warm serveren.