Recept
« Terug naar recepten
Rijstpap
PT35M
Rijstpap
Een heerlijk rijstpap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.suikerfee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstpap te bereiden
Doe de melk in een kookpot en breng aan de kook.
Spoel de rijst met water en voeg deze toe aan de kokende melk.
Zorg ervoor de melk rustig doorkookt op een laag vuur en roer zeer regelmatig, zoniet kan de rijst aanbakken aan de bodem van de kookpot.
Splits het ei en klop het eiwit op.
De rijst moet zo'n 20 a 25 minuten koken, zodra je ziet dat de pap een beetje begint te dikken voeg je het eigeel, de suikers en het opgeklopt eiwit toe.
Laat nog heel even pruttelen en haal van het vuur.
Spoel de rijst met water en voeg deze toe aan de kokende melk.
Zorg ervoor de melk rustig doorkookt op een laag vuur en roer zeer regelmatig, zoniet kan de rijst aanbakken aan de bodem van de kookpot.
Splits het ei en klop het eiwit op.
De rijst moet zo'n 20 a 25 minuten koken, zodra je ziet dat de pap een beetje begint te dikken voeg je het eigeel, de suikers en het opgeklopt eiwit toe.
Laat nog heel even pruttelen en haal van het vuur.