Recept
« Terug naar recepten
Rijstquiche
PT60M
Rijstquiche
Een heerlijk rijstquiche recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstquiche te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar in de groentebouillon.
Maak de groenten schoon. Snij de paprika in reepjes. Rasp de wortel en de courgette grof. Snij de roosjes van de broccoli los. Roerbak alle groenten samen even in boter. Laat ze uitlekken in een zeef.
Klop de eieren los met de melk, de room en de kaas. Kruid met peper en zout. Schep er de rijst en de groenten door.
Doe het mengsel in een beboterde springvorm, bestrooi met de sesamzaadjes en zet 45 minuten in de oven. Lekker lauw of koud.
Maak de groenten schoon. Snij de paprika in reepjes. Rasp de wortel en de courgette grof. Snij de roosjes van de broccoli los. Roerbak alle groenten samen even in boter. Laat ze uitlekken in een zeef.
Klop de eieren los met de melk, de room en de kaas. Kruid met peper en zout. Schep er de rijst en de groenten door.
Doe het mengsel in een beboterde springvorm, bestrooi met de sesamzaadjes en zet 45 minuten in de oven. Lekker lauw of koud.