Recept
« Terug naar recepten
Rijstschotel met gevulde paprika's
PT60M
Rijstschotel met gevulde paprika's
Een heerlijk rijstschotel met gevulde paprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijstschotel met gevulde paprika's te bereiden
Zet ruim water op in een ketel laat koken en doe de rijst erin, laat even doorkoken en giet af +/- 2min .
Snij van de paprika's het hoedje af +/- 3cm, ontdoe van de pitten en kroontje. Van het hoedje reepjes snijden en een handvol blokjes. Hou deze twee gescheiden.
Champignons in schijven snijden neem een +/- 80gr ervan af en snij deze nog eens in de helft doe deze laatste bij de paprika blokjes.
Ajuin in de helft en in ringen snijden neem van deze ook een+/- 80gr van af en snij in blokjes voeg dit ook bij de champignons en paprika blokjes.
Bereid het gehakt met het ei een beetje chapelure en kruiden. Voeg er nu de blokjes groenten bij en twee soeplepels rijst en natuurlijk een handvol gerookt spek.
Meng dit alles goed en vul de paprika's, van de overschot kleine balletjes draaien.
Leg de paprika's in de pan. De gezeefde tomaten, spek,paprika reepjes, ajuin,champignons, rijst,en de vleesballetjes erbij roer dit voorzichtig om dat alle ingredienten gemengd zijn nog een keer goed kruiden en laat op een zacht vuur +/- 60min gaar stoven.
Vergeet niet af en toe te roeren en de paprika's om te draaien.
Serveer zeer warm en werk af met een takjes peterselie.
Snij van de paprika's het hoedje af +/- 3cm, ontdoe van de pitten en kroontje. Van het hoedje reepjes snijden en een handvol blokjes. Hou deze twee gescheiden.
Champignons in schijven snijden neem een +/- 80gr ervan af en snij deze nog eens in de helft doe deze laatste bij de paprika blokjes.
Ajuin in de helft en in ringen snijden neem van deze ook een+/- 80gr van af en snij in blokjes voeg dit ook bij de champignons en paprika blokjes.
Bereid het gehakt met het ei een beetje chapelure en kruiden. Voeg er nu de blokjes groenten bij en twee soeplepels rijst en natuurlijk een handvol gerookt spek.
Meng dit alles goed en vul de paprika's, van de overschot kleine balletjes draaien.
Leg de paprika's in de pan. De gezeefde tomaten, spek,paprika reepjes, ajuin,champignons, rijst,en de vleesballetjes erbij roer dit voorzichtig om dat alle ingredienten gemengd zijn nog een keer goed kruiden en laat op een zacht vuur +/- 60min gaar stoven.
Vergeet niet af en toe te roeren en de paprika's om te draaien.
Serveer zeer warm en werk af met een takjes peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: