Recept
« Terug naar recepten
Rijsttaart
PT90M
Rijsttaart
Een heerlijk rijsttaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Molkens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
een beetje van mezelf en een beetje van vriendinnen......
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijsttaart te bereiden
Klop in de kom de eieren los met het puddingpoeder tot alle klonters zijn verdwenen.
Voeg de vanillesuiker en de rijstpap toe en meng goed.
Bekleed de springvorm met het deeg (laat het bakpapier maar zitten, die knip je gewoon een beetje bij waar nodig) en druk het deeg stevig tegen de rand.
Vul met het rijstmengsel.
Plaats gedurende ongeveer 75 minuten in de oven (gasoven stand 3 à 4, afhankelijk van de oven).
Ontvorm en laat afkoelen.
Snijd in porties die je eventueel bestrooit met bloemsuiker.
Voeg de vanillesuiker en de rijstpap toe en meng goed.
Bekleed de springvorm met het deeg (laat het bakpapier maar zitten, die knip je gewoon een beetje bij waar nodig) en druk het deeg stevig tegen de rand.
Vul met het rijstmengsel.
Plaats gedurende ongeveer 75 minuten in de oven (gasoven stand 3 à 4, afhankelijk van de oven).
Ontvorm en laat afkoelen.
Snijd in porties die je eventueel bestrooit met bloemsuiker.
Mijn kookverhaal (Inge Molkens)
Na lang zoeken en proberen heb ik eindelijk een rijsttaart die niet helemaal 'uitgedroogd' is!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
rangvi zegt:
Je kunt ook een rol zanddeeg gebruiken hoor, ik vind persoonlijk croissantdeeg niet zo passen bij een rijstevlaai ! ;)
slaatje zegt:
franeke zegt:
IK BEN BENIEUWD OF IK HET GA VINDEN ?????:p
rangvi zegt:
Ik ben een rasechte Limburgse en wij eten veel rijstevlaai, hier in Frankrijk mis ik die erg. Ik heb echter eens een recept gelezen, waar je 1 blik rijstepap van 1/2 liter moet mengen met 3 geklopte eieren en een zakje vanille suiker en dat op de vlaaibodem en dan 30 min. bakken. Is misschien het proberen waard. Ik heb nog nooit rijstevlaai met pudding eronder gegeten !! Om het NOG lekkerder te maken kan je als de vlaai is afgekoeld hem bestrijken met geklopte slagroom en daaroverheen melk chocoladevlokken strooien, de vlaai moet er helemaal mee bedekt zijn, was een uitvinding van mijn moeder, miam miam :p:p:p
slaatje zegt:
Succes Groetjes Gerda;):p:D
franeke zegt:
slaatje zegt:
franeke zegt:
inge zegt:
Bloemsuiker is een andere benaming voor poedersuiker (die 'sneeuw' die ze op de kermis ook op smoutebollen (voor de nederlanders: oliebollen) strooien.
Smakelijk!!!!!!!
greetje4 zegt: