Recept
« Terug naar recepten
Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing
PT45M
Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing
Een heerlijk rijsttimbaaltjes met bieslookdressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
100ideeen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rijsttimbaaltjes met bieslookdressing te bereiden
Pel de scampi, verwijder het darmkanaal. Houd de schalen apart. Smelt wat Solo en bak de scampi op hoog vuur, kruid met peper en zout en overgiet met 0,5 dl wijn. Laat verdampen. Houd scampi apart en mix de rest grof.
Pel en snipper de ui. Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe. Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken. Verwijder de schalen.
Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen. Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof. Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen. Roer er de spinazie door en kruid bij.
Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo. Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in. Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.
Pel en snipper de ui. Stoof de helft glazig in Solo en voeg de scampischalen toe. Meng er de tomatenpuree door, laat even meebakken. Verwijder de schalen.
Roer er 150 g rijst door, overgiet met de rest van de wijn en laat verdampen. Voeg beetje bij beetje wat visbouillon toe en laat telkens de rijst het vocht helemaal opnemen.
Meng als de rijst gaar is de scampistukjes en de bieslook eronder.
Reinig de spinazie, blancheer, verfris en duw er het vocht uit. Hak grof. Stoof de rest van de ui glazig in Solo. Voeg de rest van de rijst toe en meng goed.
Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en wacht telkens tot al het vocht is opgenomen. Roer er de spinazie door en kruid bij.
Strijk vier ringen van 7 cm in met Solo. Zet ze op 4 bordjes en verdeel er de roze rijst in. Druk goed aan. Vul aan met de groene rijst.
Mix de bieslook met de olijfolie en de balsamico zeer fijn. Breng op smaak.
Verwijder de ringen en werk af met 2 scampi, bieslook en de dressing.
bobbeltje zegt: