Recept
« Terug naar recepten
Risi e bisi (risotto met erwtjes)
PT30M
Risi e bisi (risotto met erwtjes)
Een heerlijk risi e bisi (risotto met erwtjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risi e bisi (risotto met erwtjes) te bereiden
Verhit 2 el olie in een pan met een dikke boden; bak hierin op laag vuur de ui in 5 min. glazig. Voeg de rijst toe en schep deze door de ui, laat de rijst mee fruiten tot de korrels glazig zijn. Doe de wijn erbij, roer even en laat de wijn verdampen. Roer af en toe.
Roer een pollepel bouillon door het rijstmengsel en laat deze zachtjes inkoken. Blijf regelmatig roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna geheel is ingekookt, kun je weer een pollepel toevoegen. Ga hiermee door tot de rijst al dente is (na ca. 20 minuten). Bewaar een klein beetje van de bouillon
Verhit intussen in een braadpan 1 el olie en bak hierin zachtjes de selderij, knoflook en pancetta of spek. Verkruimel het chilipepertje hierboven en voeg de erwten en een beetje van de bouillon eraan toe. Laat dit een minuut of 5 stoven.
Roer dit mengsel door de risotto en warm het geheel nog even door. Voeg een flinke handvol geraspte Parmezaan toe en roer deze erdoor, samen met de eetlepel roomboter. Verdeel het gerecht over de 4 borden en strooi aan tafel naar wens nog wat van de geraspte Parmezaan erover.
Bon appetit!
Roer een pollepel bouillon door het rijstmengsel en laat deze zachtjes inkoken. Blijf regelmatig roeren in de pan. Telkens als de bouillon bijna geheel is ingekookt, kun je weer een pollepel toevoegen. Ga hiermee door tot de rijst al dente is (na ca. 20 minuten). Bewaar een klein beetje van de bouillon
Verhit intussen in een braadpan 1 el olie en bak hierin zachtjes de selderij, knoflook en pancetta of spek. Verkruimel het chilipepertje hierboven en voeg de erwten en een beetje van de bouillon eraan toe. Laat dit een minuut of 5 stoven.
Roer dit mengsel door de risotto en warm het geheel nog even door. Voeg een flinke handvol geraspte Parmezaan toe en roer deze erdoor, samen met de eetlepel roomboter. Verdeel het gerecht over de 4 borden en strooi aan tafel naar wens nog wat van de geraspte Parmezaan erover.
Bon appetit!
Mijn kookverhaal (Peter Housmans)
Proefde ik voor het eerst in Italië. Gemakkelijk gerecht, wel even erbij blijven om regelmatig even te roeren.
Pietro1948 zegt: