Recept
« Terug naar recepten
Risotto met bacon en courgette
PT35M
Risotto met bacon en courgette
Een heerlijk risotto met bacon en courgette recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Risotto met bacon en courgette te bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met dikke
bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de
bacon uit de pan en laat hem uitlekken op
keukenpapier. Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui en courgette 2 minuten met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de
risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de
bacon uit de pan en laat hem uitlekken op
keukenpapier. Voeg nog 2 eetlepels olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Verhit intussen in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak hierin de ui en courgette 2 minuten met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de
risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.