KookJij

Risotto met Chorizo

Een heerlijk risotto met chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met Chorizo te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de uien, knoflook en voeg toe wanneer de uien zacht zijn geworden het fijngemalen worstevlees.
2).Blijf doorgaan tot het worstevlees duidelijk olie gaat afgeven aan het gerecht en voeg dan de rijst toe. Blijf een aantal minuten doorroeren tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie.
3).Voeg toe 100 cc sherry en roer tot al het vocht is verdwenen
4).Voeg nu de kippenbouillon toe, roer goed door en breng de vloeistof aan de kook.
5).Nu gaat het deksel er op en de pan gaat in de voorverwarmde oven.
6).Na 15 minuten de pan uit de oven halen, de erwten door de rijst roeren, deksel er weer op en weer terug zetten in de oven gedurende 15 minuten.
7).Haal weer uit de oven roer goed los, kijk of de rijst gaar is, anders nog eens 10 minuten in de oven terug.
8).De rijst moet wel een beetje vochtig blijven, anders een beetje hete bouillon er bij doen en weer doorroeren.
9).Als de rijst gaar is de zeste er door roeren en dan de Parmezaanse kaas.
10)Houd nog kaas over om later de rijst te bestrooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst