Recept
« Terug naar recepten
Risotto met Passendale kaas en Asperges
PT35M
Risotto met Passendale kaas en Asperges
Een heerlijk risotto met passendale kaas en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
passendale.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met Passendale kaas en Asperges te bereiden
Pel de ui en hak ze fijn. Verhit de bouillon in een ketel.
Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en roer totdat deze doorzichtig is. Voeg de kippenbouillon en de Passendale Crème toe. Meng het geheel en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen en zacht is. Als de rijst nog te hard is, voeg dan een beetje water toe en laat iets langer sudderen. Als er bouillon over is, laat dan iets langer sudderen zonder deksel.
Giet de asperges af en warm ze op. Leg deze op de risotto voor het opdienen. Versier met enkele gekonfijte uitje en blaadjes kervel.
Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en roer totdat deze doorzichtig is. Voeg de kippenbouillon en de Passendale Crème toe. Meng het geheel en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen en zacht is. Als de rijst nog te hard is, voeg dan een beetje water toe en laat iets langer sudderen. Als er bouillon over is, laat dan iets langer sudderen zonder deksel.
Giet de asperges af en warm ze op. Leg deze op de risotto voor het opdienen. Versier met enkele gekonfijte uitje en blaadjes kervel.