Recept
« Terug naar recepten
Risotto met vergeten groenten en gember
PT35M
Risotto met vergeten groenten en gember
Een heerlijk risotto met vergeten groenten en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met vergeten groenten en gember te bereiden
Schil de groenten en snij ze in reepjes van 3 - 4 mm dik.
Bak ze in boter, zoals men aardappeltjes bakt.
Kruid met peper en zout.
Risotto: laat de fijngehakte ui glazig worden (niet kleuren).
Voeg de rijst toe en roer ongeveer 2 minuten.
Deglaceer met witte wijn en laat verder koken tot hij verdampt is.
Voeg dan de bouillon toe.
Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg de room, de knapperig gebakken groenten en de in fijne stukjes gesneden gember toe.
Bak ze in boter, zoals men aardappeltjes bakt.
Kruid met peper en zout.
Risotto: laat de fijngehakte ui glazig worden (niet kleuren).
Voeg de rijst toe en roer ongeveer 2 minuten.
Deglaceer met witte wijn en laat verder koken tot hij verdampt is.
Voeg dan de bouillon toe.
Zet een deksel op de pan en laat op zacht vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg de room, de knapperig gebakken groenten en de in fijne stukjes gesneden gember toe.