Recept
« Terug naar recepten
Risotto met zalm, whisky en ricotta
PT30M
Risotto met zalm, whisky en ricotta
Een heerlijk risotto met zalm, whisky en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met zalm, whisky en ricotta te bereiden
Verhit 4 dl. kippenbouillon (blokjes) in de steelpan, breng aan de kook en houd warm.
Verhit in de lage kookpan olijfolie, stoof hierin de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en boogjes bleekselder, voeg rijst toe, roer gedurende 1 minuut. Voeg 1/3 van de warme bouillon toe, laat al roerende het vocht opnemen, herhaal deze beweging tweemaal binnen 15 minuten. Voeg whisky toe, vervolgens de ricotta, gehakte peterselie en in stukken getrokken zalm, kruid met peper, laat het geheel 5 minuten rusten, garneer met bladpeterselie.
Verhit in de lage kookpan olijfolie, stoof hierin de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en boogjes bleekselder, voeg rijst toe, roer gedurende 1 minuut. Voeg 1/3 van de warme bouillon toe, laat al roerende het vocht opnemen, herhaal deze beweging tweemaal binnen 15 minuten. Voeg whisky toe, vervolgens de ricotta, gehakte peterselie en in stukken getrokken zalm, kruid met peper, laat het geheel 5 minuten rusten, garneer met bladpeterselie.