KookJij

Risotto met zalm, whisky en ricotta

Een heerlijk risotto met zalm, whisky en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met zalm, whisky en ricotta te bereiden

Verhit 4 dl. kippenbouillon (blokjes) in de steelpan, breng aan de kook en houd warm.
Verhit in de lage kookpan olijfolie, stoof hierin de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook en boogjes bleekselder, voeg rijst toe, roer gedurende 1 minuut. Voeg 1/3 van de warme bouillon toe, laat al roerende het vocht opnemen, herhaal deze beweging tweemaal binnen 15 minuten. Voeg whisky toe, vervolgens de ricotta, gehakte peterselie en in stukken getrokken zalm, kruid met peper, laat het geheel 5 minuten rusten, garneer met bladpeterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst