Recept
« Terug naar recepten
Risotto Van de Oogst van Marilisa Allegrini
PT60M
Risotto Van de Oogst van Marilisa Allegrini
Een heerlijk risotto van de oogst van marilisa allegrini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto Van de Oogst van Marilisa Allegrini te bereiden
*Zet de groentebouillon op het vuur en houd hem heel warm.
*In een grote pan met dikke bodem en deksel de olie verwarmen en hierin de uien en knoflook en de bieslook aanfruiten, tot de uien doorzichtig zijn geworden. Doe nu ook de rijst er bij en laat de rijstkorrels allemaal doorschijnend worden.
*Nu de beide soorten wijn er bij doen en roeren tot alle wijn is verdwenen.
*Vervolgens telkens een flinke schep bouillon bij de rijst doen en roeren tot het vocht is verdwenen cq opgenomen en dan de volgende schep er bij gieten. Net zo lang tot alle bouillon is opgebruikt.
*Nu de rijst even laten rusten en de druiven schoonmaken.
*Dan gaat 1 kopje kaas er door en even daarna alle druiven (ongeveer 1 1/2 kopje vol). Roer alles goed door elkaar
*In een grote pan met dikke bodem en deksel de olie verwarmen en hierin de uien en knoflook en de bieslook aanfruiten, tot de uien doorzichtig zijn geworden. Doe nu ook de rijst er bij en laat de rijstkorrels allemaal doorschijnend worden.
*Nu de beide soorten wijn er bij doen en roeren tot alle wijn is verdwenen.
*Vervolgens telkens een flinke schep bouillon bij de rijst doen en roeren tot het vocht is verdwenen cq opgenomen en dan de volgende schep er bij gieten. Net zo lang tot alle bouillon is opgebruikt.
*Nu de rijst even laten rusten en de druiven schoonmaken.
*Dan gaat 1 kopje kaas er door en even daarna alle druiven (ongeveer 1 1/2 kopje vol). Roer alles goed door elkaar
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: In voorverwarmde diepe borden bestrooid met geraspte Parmezaan en/of flinters geschaafde kaas.
Anna zegt:
Prachtig, weer:D
Groetjes,
Anna
KookJij.