Recept
« Terug naar recepten
Rode bietensoep
PT15M
Rode bietensoep
Een heerlijk rode bietensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode bietensoep te bereiden
Het uitje snipperen en in de soeppan aanbakken in een lepel olijfolie. Als het uitje glazig wordt de gehakte knoflook erbij doen. Nog even laten doorbakken maar zorg ervoor dat de knoflook niet gaat kleuren. De bouillon erbij voegen. De bietjes schillen en klein snijden. Dit hoeft niet zo zorgvuldig maar het werkt makkelijker met de staafmixer als het niet te grote brokken zijn. Met staafmixer de soep volledig glad maken. Aan de kook brengen en even laten doorkoken. Het vuur uitdoen en als laatste een paar lepels kookroom toevoegen en door de soep mengen zodat de soep mooi rood van kleur wordt. Bij het serveren van de soep ook nog een beetje room inschenken als versiering.