Recept
« Terug naar recepten
Rode curry van kalfsniertjes
PT30M
Rode curry van kalfsniertjes
Een heerlijk rode curry van kalfsniertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode curry van kalfsniertjes te bereiden
Snij de niertjes in stukken.
Verwijder zoveel mogelijk het vet en het witte vlies.
Kook de currypasta met de kokosmelk ietsje in.
Bak de stukjes nier in een beetje olie gedurende een drietal minuten; ze zullen eerst veel vocht verliezen.
Zeef en laat uitdruipen.
bak de niertjes opnieuw in wat hete olie.
Herhaal de behandeling.
De derde keer in de koekenpan bakken ze echt.
Laat ze kleuren aan alle zijden en bestrooi met zout.
Giet het currymengsel in de pan, voeg de bamboescheuten toe, draai het vuur laag en laat op laag vuur nog 5 minuten sudderen.
Bestrooi met de gehakte koriander.
Verwijder zoveel mogelijk het vet en het witte vlies.
Kook de currypasta met de kokosmelk ietsje in.
Bak de stukjes nier in een beetje olie gedurende een drietal minuten; ze zullen eerst veel vocht verliezen.
Zeef en laat uitdruipen.
bak de niertjes opnieuw in wat hete olie.
Herhaal de behandeling.
De derde keer in de koekenpan bakken ze echt.
Laat ze kleuren aan alle zijden en bestrooi met zout.
Giet het currymengsel in de pan, voeg de bamboescheuten toe, draai het vuur laag en laat op laag vuur nog 5 minuten sudderen.
Bestrooi met de gehakte koriander.