Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met appels en citroen
PT90M
Rode kool met appels en citroen
Een heerlijk rode kool met appels en citroen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
275 kCal energie
3 Gram eiwit
20 Gram vet
16 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
20 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met appels en citroen te bereiden
Breng de rode kool met de boter, de wijn, het kaneelstokje, de laurierblaadjes en de jeneverbessen aan de kook. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de kool in ca. 1 uur gaar stoven. Giet de rode kool af maar BEWAAR HET KOOKVOCHT.
Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroen en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.
Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroen en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Mijn eigen ervaring is dat mensen die eerst geen rode kool "lusten" dit recept heel erg konden waarderen.