Bij dit gerecht werd steppegras geserveerd.
Steppegras is een heel dun gesneden frietje.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Steppegras)
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met pittige groenten
PT20M
Varkenshaasje met pittige groenten
Varkenshaas laat zich goed combineren met groente, dit recept is met ook een pittig tintje.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met pittige groenten te bereiden
- Vlees droog deppen, boter in pan heet laten worden vlees aan beide kanten gekruid aanbakken.
- Vuurvaste schotel insmeren met olijfolie, varkenshaasje erin leggen gedurende ± 10 min. bakken in voorverwarmde oven op 220°C.
- Champignons in twee snijden , witloof grof snijden bak deze even aan in de pan van het varkenshaasje, kruiden citroensap erbij en een scheut honing.
- Voor de saus: sjalot en champignons zeer fijn snijden bak deze even in boter kruiden en honing toevoegen evenzeer de wijn. Laat even inkoken. Indien nodig bijbinden.
- Serveer dit alles zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
derbyke zegt:
bengel6300 zegt:
Ook een leuk receptje maar ik vind varkenhaasje nogal droog!!!! Misschien in de oven sappiger.
Zal het zeker eens maken in mijn mapke gestoken:p
Dumont Hilde zegt: