Recept
« Terug naar recepten
Rode kool met spekjes en cranberries
PT60M
Rode kool met spekjes en cranberries
Een heerlijk rode kool met spekjes en cranberries recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool met spekjes en cranberries te bereiden
1).Verhit de azijn tot bijna kokens toe.
2).Laat de krenten hierin 20 minuten weken (van het vuur af).
3).Doe de rode kool in een grote kom en zet even apart.
4).Bak het spek uit in de olie en doe er dan de uien in en knoflook om glazig te laten aanbakken. Haal van het vuur af en doe azijn met de krenten en of de cranberries bij de spekmassa. Roer goed door en de roer de bodem schoon. Breng op smaak met peper en evt.zout (denk er aan: het spek is ook al zout).
5).Doe dan de lauwwarme spekkrentenmassa bij de rode kool en roer kool en dressing goed door elkaar. Vervolgens de grofgehakte amandelen er door roeren.
2).Laat de krenten hierin 20 minuten weken (van het vuur af).
3).Doe de rode kool in een grote kom en zet even apart.
4).Bak het spek uit in de olie en doe er dan de uien in en knoflook om glazig te laten aanbakken. Haal van het vuur af en doe azijn met de krenten en of de cranberries bij de spekmassa. Roer goed door en de roer de bodem schoon. Breng op smaak met peper en evt.zout (denk er aan: het spek is ook al zout).
5).Doe dan de lauwwarme spekkrentenmassa bij de rode kool en roer kool en dressing goed door elkaar. Vervolgens de grofgehakte amandelen er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel over de borden en strooi er de gehakte platte peterselie over. Geef dit bij bv gegrilld vlees en gegrillde groenten