Recept
« Terug naar recepten
Rode kool
PT75M
Rode kool
Een heerlijk rode kool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
esta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kool te bereiden
Verwijder de buitenste bladeren en snijd de kool in vieren. Haal de witte kern eruit en snijd dan de parten over de breedte in dunne repen. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui 5 minuten. Voeg dan suiker, kruidnagels, kaneel, laurierblaadjes en 1 theelepelzout toe. Roer de rode kool erdoor. Schenk de wijn en azijn erbij en voeg naar smaak peper toe. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in vier parten. Leg de partjes boven op de rode kool. Stoof de rode kool afgedekt in ongeveer 60 minuten gaar. De kool mag niet te papperig worden, moet nog wel beet hebben.
willy zegt: