Recept
« Terug naar recepten
Rode Uien Chutney
PT15M
Rode Uien Chutney
Een heerlijk rode uien chutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode Uien Chutney te bereiden
Snij 8 rode uien in halve ringen. Doe ze in een pan met 100 gram witte basterdsuiker en smoor ze op halfhoog vuur zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijnazijn, snufje kaneel en 100 ml rode wijn bij. Zonder deksel nog zo’n 10 à 15 minuten smoren tot het vocht bijna verdampt is. Van het vuur af mag er altijd een scheutje rode bessensiroop of likeur (vlierbessen/cranberry) bij maar hoeft niet. Goed doorroeren. In plaats van die eeuwige zalmsalade leg je vervolgens een plakje geitenkaas/brie/camembert op een bruin stukje stokbrood. Hapje Rode Uien Chutney erop en een minuutje onder de gril.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lambert zegt:
willem Damme zegt: