Recept
« Terug naar recepten
Rode wijn-saus
PT30M
Rode wijn-saus
Een heerlijk rode wijn-saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
74
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode wijn-saus te bereiden
Laat de bouillon en de wijn samen tot de helft inkoken. Smelt de boter en bak daarin de bloem al roerend bruin. Giet al kloppend en in een klein straaltje het ingekookte vocht erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus nog 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de peper toe.
Lekker bij vlees, wild en gevogelte.
Lekker bij vlees, wild en gevogelte.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fred zegt:
djmagich zegt:
Henk zegt:
Evelyn zegt:
Joost Amstedam zegt:
en boter.
Aanvullend materieel
Geen.
Voorbereidingen
1. Weeg de ingrediënten af.
2. Snijd de sjalot in brunoise.
3. Smelt en klarifieer de boter.
Bereidingswijze
1. Doe sjalotten, wijn, laurier en peperkorrels in een
pan.
2. Zet de pan op een hoog vuur.
3. Breng de vloeistof aan de kook.
4. Reduceer het vocht tot de helft van de oorspronkelijke
hoeveelheid.
5. Passeer de zo ontstane gastrique door een bolzeef
in de beslagkom.
6. Laat de gastrique tot onder 50°C afkoelen.
7. Voeg de eierdooiers toe.
8. Klop het mengsel au bain-marie tot het goed
bindt.
9. Neem de beslagkom uit de bain-marie.
10. Voeg de gesmolten boter in een dun straaltje en
onder voortdurend kloppen toe.
11. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en
cayennepeper.
Afwerking en verzorging
1. Serveer de saus direct.
2. Voor iets later gebruik kun je de saus bij 37° C op
de rand van de kachel warm houden.
Hoeveelheid 1 l 5 l 10 l
Ingrediënten:
sjalot 50 g 250 g 500 g
boter 600 g 3 kg 6 kg
droge witte wijn 2 dl 1 l 2 l
gekneusde,witte peperkorrels 10 st 50 st 100 st
gepasteuriseerde eierdooier 150 g 750 g 1,5 kg
citroensap
laurier
zout
cayennepeper
Witte-wijnsaus/Sauce vin blanc
Eric zegt: