Recept
« Terug naar recepten
Rodekool met appelstroop en kaneel
PT40M
Rodekool met appelstroop en kaneel
Een heerlijk rodekool met appelstroop en kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
49
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rodekool met appelstroop en kaneel te bereiden
1. Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
2. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen.
3. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
4. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen.
5. Rodekool op smaak brengen met zout. Serveren met karbonades en aardappelpuree.
2. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen.
3. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
4. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen.
5. Rodekool op smaak brengen met zout. Serveren met karbonades en aardappelpuree.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
L zegt:
linda zegt:
heb nog nooit eerder rode kool klaargemaakt,ben benieuwd hoe de kids er op zullen reageren.
wordt vervolgd!
J zegt:
Rein zegt:
stammie zegt:
Joanne zegt: