Recept
« Terug naar recepten
Roerbak rundvlees met ui-sliertjes
PT25M
Roerbak rundvlees met ui-sliertjes
Een heerlijk roerbak rundvlees met ui-sliertjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak rundvlees met ui-sliertjes te bereiden
Snij de uien in zeer dunne schijfjes en het vlees in lucifertjes.
Besprenkel met zout, peper, suiker en de helft van de maïzena en wrijf dit in het vlees.
Voeg de sojasaus en de helft van de sherry toe en marineer 15 minuten.
Vermeng de resterende maïzena en het bouillonblokje met 3 eetlepels water en de rest van de sherry.
Verhit de helft van de olie, voeg de uien en gember toe en roerbak op een hoog vuur 3 minuten.
Haal ze uit de pan.
Doe de resterende olie in de pan, verhit die en voeg het vlees met de marinade toe.
Roerbak 1½ minuut.
Doe de uien erbij en roerbak 1½ minuut.
Voeg het maïzenamengsel toe, roerbak 15 seconden en dien onmiddellijk op.
Besprenkel met zout, peper, suiker en de helft van de maïzena en wrijf dit in het vlees.
Voeg de sojasaus en de helft van de sherry toe en marineer 15 minuten.
Vermeng de resterende maïzena en het bouillonblokje met 3 eetlepels water en de rest van de sherry.
Verhit de helft van de olie, voeg de uien en gember toe en roerbak op een hoog vuur 3 minuten.
Haal ze uit de pan.
Doe de resterende olie in de pan, verhit die en voeg het vlees met de marinade toe.
Roerbak 1½ minuut.
Doe de uien erbij en roerbak 1½ minuut.
Voeg het maïzenamengsel toe, roerbak 15 seconden en dien onmiddellijk op.