KookJij

Roerbak van asperges met kalfsvlees en paddestoel

Een heerlijk roerbak van asperges met kalfsvlees en paddestoel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roerbak van asperges met kalfsvlees en paddestoel te bereiden

De asperges goed schillen en in schuine stukjes snijden van 1 cm.
De paddestoelen schoon borstelen en ontdoen van de steeltjes en in vieren snijden.
De sjalotjes en de bieslook fijnhakken.
We maken eerst de saus.
Doe de glace viande, de witte wijn, de nouilly prat, de room en het (gesnipperde) sjalotje in een pannetje.
Dit mengsel tot ongeveer de helft laten reduceren.
Daarna de boter in kleine stukjes al roerend toevoegen ntot hij gaat binden.
Het vuur laag draaien en op smaak brengen met de kikkoman, de sikiyaki en de cayennepeper (eventueel naar eigen smaak een weinig zout toevoegen).
De saus op een warmplaatje op temperatuur houden.
De wok op het fornuis zetten op een middel groot vuur.
Olijfolie en sesamolie goed heet laten worden.
Als de olie goed heet is eerst de rauwe ( in stukjes gesneden) asperges bakken tot ze licht gaan kleuren.
Denk er aan: ze mogen absoluut niet te gaar worden.
Nu de sjalotjes, de paddestoelen, de reepjes kalfsvlees erbij voegen en ongeveer 2 min. roerbakken.
Op smaak brengen met de kikkomansaus, de sikiyaki, peper en zout.
Als U klaar bent serveert U dit gerecht in een mooie schaal en de saus apart in een bijpassende sauskom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst