Recept
« Terug naar recepten
Roerbak van gekruid gehakt met vers fruit
PT15M
Roerbak van gekruid gehakt met vers fruit
Een heerlijk roerbak van gekruid gehakt met vers fruit recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak van gekruid gehakt met vers fruit te bereiden
Schil de sinaasappels dik af,snijd het vruchtvlees in plakken en steek deze met een uitsteekring in ronde plakken van 5 cm doorsnede.Doe het zelfde met de ananas.Stamp de pindarotsjes in een vijzel grof.Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.Schrap de korianderwortels.Wrijf ze samen met de knoflook in een vijzel fijn.Snijd de pepertjes in stukjes en pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Verhit een wok 1 min op hoog vuur,doe de olie erin en laat die goed heet worden.Fruit het knoflook mengsel en de pepertjes een paar sec.Doe er het gehakt,de palmsuiker en de pindarotsjes bij en roerbak 4 min.Voeg de korianderblaadjes,vissaus en eventueel zout toe en roerbak tot het vocht is verdampt.Maak een torentje van de sinaasappel,ananas en gekruid gehakt
lekkerding zegt:
lijkt me niet lekker, maar ik ga het proeven!:)