Recept
« Terug naar recepten
Roerbak van Thaise bloemkool en Hollandse spruitjes
PT20M
Roerbak van Thaise bloemkool en Hollandse spruitjes
Deze roerbakschotel is een goed voorbeeld van FUSION. De typisch Thaise
smaak van de rode curry is erg lekker in combinatie met de Hollandse
spruitjes. Lekker met rijst en een Aziatisch vleesgerecht.
Wij aten dit samen met Basmati rijst en Indonesische Rendang. Een zeer
geslaagde combinatie.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbak van Thaise bloemkool en Hollandse spruitjes te bereiden
- Spruitjes schoonmaken en bloemkool in roosjes verdelen daarna samen blancheren.
- Fruit de knoflook in een wok (met olie) en voeg de curry pasta toe, roerbak dit samen, de curry begint heerlijk te ruiken, let op dat de knoflook en de curry niet verbranden.
- Voeg de bloemkool, de spruitjes en het water toe en laat dit ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg sojasaus en suiker toe en roerbak dit nog een paar minuten.
- Als laatste doe je er het limoensap bij.
- Schep de gesneden lente uitjes erdoor en serveer direct.