Recept
« Terug naar recepten
Roerbakgroenten met gembersaus
PT20M
Roerbakgroenten met gembersaus
Een heerlijk roerbakgroenten met gembersaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roerbakgroenten met gembersaus te bereiden
Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren. In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes